Golden sonra kaleciyi gösteren reji
Futbolda gerçekleÅŸen ve ilgi gören en önemli olaylardan biri olan “gol” hadisesinin hemen ardından, pozisyonu tekrar etmesi gerekirken 1 dakika boyunca kalecinin sevinç gösterilerini “zoom”layan ve ekran başındaki izleyenleri çileden çıkaran, daha sonra hiçbir ÅŸey olmamış gibi maçın normal akışına dönen reji tipi.
En çok beklenilen, özlenilen olayın ardından, kalecinin zıplayışlarını ve hırs ile donanmış yüzünü çeken bu tip reji elemanlarının daha çok kaleci ile akraba olmasından şüphe edilmektedir.
Bu tip görüntülerde, kalecinin sırasıyla yaptıgı; Zıp zıp zıplama, sanki golü kendisi atmışcasına ceza yayının etrafında attıgı, kale arkasına kadar uzanan turu dikkati çeker. Son olarak da taraftarlara karşı yaptıgı el hareketinden sonra mutlu ve sırıtık bir ifade ile görev alanına geri döner.
(bkz: Iyi bir kaleci olmanın şartları)
05 June 2002 | İlgili Olduğu Konular »
