• Categories

Kendi derdimdir söylerem, gayri hikaye etmezem

Her zaman bir ÅŸeyler olmak istedim. Olmadığımı düsündüğüm, ama olabileceÄŸine inandığım yeni, farklı bir ÅŸeyler. Kendi dışımda baÅŸka bir ÅŸeyler. O’nun için çabalar. O’na doÄŸru koÅŸardım hayatım boyunca.

Sonradan biraz biraz fark ettim ki, yaşamım yeni, farklı bir şey olma uğrunda mücadele vermekle, kavga etmekle geçiyor anlamsızca. İç sıkıntılarım, bunalımlarım hep bu peşinden koşulan şeyler yüzünden. Üniversite, kariyer, çevre, aile vesaire vesaire.

Kırar, üzer, eleştirirdim seni. Bir ben, bir de sen varmışcasına. Şu TEK TÜMel sonsuz yapıda. Ne yapayım fark edemiyordum ki bir türlü kıraken kırılan, üzerken üzülen kendimden başkası değilmiş aslında! Galip gelme uğrunda. Ben sen’e karşı.

Ne yaparsın. Böyle öğrendim anadan, babadan, içinde yaşadığım toplumdan. Ya galip gelirim birilerine, ya mağlup olurum diğerlerine diye. Anlayamadım gerçeği bir türlü. Galibi de yok, mağlubu da yok diye. Veya galibi de ben, mağlubu da ben diye. Ve normal olarak devam ettim koşuşturmaya bir şeylerin ardında, bir süre daha. Dedim ya üniversite, kariyer, çevre, aile, vesaire vesaire…. Ama içten içe de yoruldum bu şekilde yıllar geçerken. Bedenim büyüdü, içim küçüldü. Oysa bedenim küçük, içim ise büyüktü ben-im.

Peki nereye kadar daha sürdürebilirim ki dersin bu koşuşturmayı? Kavgayı, paylaşamamayı… Yolun sonu nereye varır bu şekilde acaba?

Ne dersin dostum, düşünüyor muyuz bu konuyu ciddi manada, arada bir de olsa? Yoksa peşinden koşarken bir şeylerin, kendimizden kaçmaya devam mı ediyoruz aslında? Ben-den mi uzaklaşıyoruz? Ayrı mı düşüyoruz yardan?

Anlamalıyım derim ben, ‘ben’i artık. İnsan denen meçhul, kendine yolcu yalnızca. Kendinden gelmiş, kendine doğru yol alan!

Yok yani anlayacağın, peşinden koşulacak, olunacak ikinci başka bir şey insaoğlunda. Kendi dışında!. Neyse O! ‘Şimdi ve burada’… Sonsuzluğun, sınırsızlığın zamANında.

Senin anlayacağın..

Ezeli bir sırdır bu, ne sen bilirsin ne de ben.
Bu muammalı sözü ne sen okursun, ne de ben.
Perde ardında senden, benden söz edilir.
Perde kalktığında ne sen kalırsın, ne de ben.

Ama sen üstüne alınma dostum.

Kendi derdimdir söylerem, gayri hikaye etmezem!

Yazan: Fanivebaki

İlgili Konular: , ,

“Kendi derdimdir söylerem, gayri hikaye etmezem”

Yorum yap, fikrini paylaş

Ana Sayfa  | Hakkımızda  | Takip Seçenekleri  | Reklam  | İletişim 

© 2007 Anafikir.comSelim Yörük
Sitede bulunan materyallerin tüm sorumlulukları yazarlarına aittir. Tüm Hakları Saklıdır. Kaynak belirtilmeden alıntı yapılamaz.