• Categories

Okul çıkışı çantayı yere atıp arkadaş kovalamak

Kaçan çocuÄŸun ağırlık azalma formülünün ardından “kaçma” eylemini daha verimli hale getirmek için izlediÄŸi yollar da pek ilginçtir;

- 8 çizme methodu; kaçarken önünde bitmek tükenmek bilmeyen bir şikan kompleksi varmışçasına bir o yana bi bu yana saparak ilerleme tekniğidir. Kovalayanı şaşırtarak bıktırma esasına dayanır.

- Gülerek sinir etme methodu; kaçarken yüksek sesle gülünür ki kovalayan “rezil oluyorum lan bi yakalayamadım” ruhuna bürünsün. Böylece kovalamacaın galibi kaçan olsun.

- Ters “c” ÅŸekli alma methodu; Kovalayanın kaçandan bariz bir ÅŸekilde hızlı olduÄŸu durumlarda uygulanan bir tekniktir. Fakat pek bi iÅŸe yaramaz. kovalayan bir eli kaçanın sırtına doÄŸru yönelmiÅŸ bir ÅŸekilde hızla yaklaÅŸmaktadır. Amacı önlüğünden yakalayarak durdurmaktır.

Kaçan bunu imkansız kılmak için omurları ile adeta ters bir “c” harfi çizer. Fakat kovalayan hızlı olduÄŸu için eninde sonunda yakalar. Genellikle bu teknik omuzdan yakalanılıp, sırt üstü yere yatırılıp, bacakların üzerine oturulması ile sonuçlanır.

- ArkadaÅŸ siperi; Kalabalık arasına karışıp, kovalamacadan bi haber bir arkadaÅŸ bulunur. Omzundan tutulur, kovalayana doÄŸru bir itilir bir çekilir. Türk sinemasındaki aÄŸaç gövdesindeki “ceee’ eee” ritüeline benzeyen bu teknik, kovalayanın siper olan arkadaşın başını “tok!” diye yumruklayarak yere indirmesi ile sonuçlanır. Kaçış diÄŸer tekniklerle devam eder.

- Rotayı yürüyen gruplar etrafında belirleme mehtodu; okul çıkışında genellikle 4lü, 3lü, 2li gruplar ÅŸeklinde yüründüğü için kaçan bu grupların hemen yanlarından geçerek kovalayanın “top gunda son anda yukarı çıkan uçağın manevrasına karşılıp veremeyip daÄŸa bindiren uçak” taklidi yapmasını umar. istediÄŸi gruplara çarpıp zaman kaybetmesidir. baÅŸarılı olduÄŸunda bu tekniÄŸi “gülerek sinir etme methodu” ile de süsleyerek rakibini iyice zayıflatır. gerçekten etkili bir yöntemdir.

“Okul çıkışı çantayı yere atıp arkadaÅŸ kovalamak”

Yorum yap, fikrini paylaş

Ana Sayfa  | Hakkımızda  | Takip Seçenekleri  | Reklam  | İletişim 

© 2007 Anafikir.comSelim Yörük
Sitede bulunan materyallerin tüm sorumlulukları yazarlarına aittir. Tüm Hakları Saklıdır. Kaynak belirtilmeden alıntı yapılamaz.