Boğaziçi Üniversitesi‘ndeki eğitim yılları sırasında, üniversitenin “İnternet Laboratuvarı” olan Güney Lab‘tan çıkmayan bir İnternet aşığıydı Selim.

Dersler yerine, Güney Lab’taki bilgisayarları kullanarak tasarlayıp kodladığı dijital girişimleri ile ilgiliydi. Bu girişimlerin çoğu yüksek sayıda kullanıcılara ulaştı ve dijital ürün geliştirme tutkusu o günlerde Selim’in kanına girdi.

Dersler yerine, Güney Lab’taki bilgisayarları kullanarak tasarlayıp kodladığı dijital girişimleri ile ilgiliydi. Bu girişimlerin çoğu yüksek sayıda kullanıcılara ulaştı ve dijital ürün geliştirme tutkusu o günlerde Selim’in kanına girdi.

Sıkı bir Formula 1 izleyicisi olduğu için TodayF1.com‘u, Ekşi Sözlük’te yazdığı binlerce “entry”i toplamak için Anafikir.com‘u, Anafikir.com’a gelen köşe yazısı tadındaki yorumlardan ilham alarak, insanların köşe yazarı gibi dertli ve ilgili olduğu konularda yazılar yazıp, yayınlayabilecekleri Serbest Kürsü‘yü, dijital pazarlamaya duyduğu ilgiden dolayı Takipte.com‘u, hayatın içinden gerçek hikayeleri çok sevdiği ve başka hikaye heveslilerine önayak olabilmek için eAnlat.com‘u, kendisi gibi müzik aşığı olan arkadaşlarıyla sevdikleri müzikleri, bir müzik programı edasıyla video olarak paylaşabilmek için Listeny.com‘u, FL Studio’yu kullanarak yaptığı müzik albümlerini paylaşmak için Tymphony‘i, global trend ve değişimlere olan ilgisi nedeniyle, birbiriyle bağımsız gibi gözüken iki farklı trend arasında anlamlı korelasyonlar kurabilmek için Trendict.com‘u, tüm dehaların ortak özelliği olan merak olgusunu alevlendiren videoları paylaşmak ve diğer meraklıları da kamçılamak Merak.TV‘yi kurdu. Bu arada, Güney Lab’taki görevlinin “Yine mi sen geldin” bakışlarından kurtulmak için, part-time kasiyer olarak çalıştığı Macrocenter ve abisinin desteğiyle şahane bir toplama bilgisayar ve adsl aboneliği aldı.

Tüm bunları yaparken, hiç de ilgisini çekmeyen o derslere gitmediği ya da finallerine çalışamadığı için berbat giden üniversite hayatı, adresine gelen “ilişiğiniz kesilmiştir” mektubuyla sonlandığında, zaten “4play” adında bir şirketin ortağıydı.

4play, mobil ve dijital servisler üreten bir teknoloji şirketiydi. 2009 yılında 4play, Turkcell ile birlikte hayata geçirdiği TonlaKazan ürünü ile mobil ekosistemin dünya çapında en büyük ödülü, bir nevi Oscar’ı olan GSMA‘den – “Best Mobile Advertising Service” ödülünü aldı. Ürettiği ürün ve servisler ile ulusal ve uluslararası yirminin üzerinde ödüle layık görülen 4play, 2013, 2014 ve 2015 yıllarında Türkiye’nin en hızlı büyüyen 50 teknoloji firmasından biri olarak “Deloitte Technology Fast 50 Winner” ödülünü 3 yıl üst üste alan firma oldu. 4play’deki 10 yılı içinde mobil operatörler için 100M TL’nin üzerinde gelir yaratan takımı yönetti. Onlarca ürünle, Türkiye’de 20 milyondan fazla insanın hayatına dokundu. Büyük ihtimalle o insanlardan biri de sizsiniz : )

Selim, 2017 yılında dijital ürün ve servisler geliştirmek üzere Kapital Medya İnovasyon Direktörlüğü görevini üstlendi, firmanın dijitalleşmesi için strateji ve dijital gelir yaratması için projeler hayata geçirdi. 2018 yılından itibaren, dijital ve mobil ürün geliştirme, dijital pazarlama & strateji alanında çeşitli firmalara danışmanlık vermeye başlayan Selim, Mobven ile daha yakın ve anlamlı bir birliktelik kurdu. Danışmanlık ile başladığı yolda, küçük ve orta ölçekli firmaların gündelik ihtiyaçları için, büyük bir özenle tasarlanmış mobil uygulamalar üreten, 18 farklı dilde, 80’in üzerinde ülkeye satan Start-up’ın (7 Mobile) tüm sorumluluğunu devraldı. Halen 7 Mobile‘da bu sorumluluğuna devam ediyor.

Selim, bu yaptıklarının hiçbirine iş demedi, çünkü aynen hobisine tutkuyla bağlanmış heyecan dolu bir insan gibi keyifle ve azimle çalıştı, çalışıyor. Ve en önemlisi, şu ana kadar hayata geçirdiği 50’nin üzerinde proje sırasında çok güzel insanlarla tanıştı ve şahane dostluklar kazandı.

Siz de aynı tutku ve hevesle işini yapan insanlardan biriyseniz, tanışmak ve bir kahve içmek için Selim’e “Merhaba” diyebilirsiniz.


Eğer bu ya da benzer konularda sormak istedikleriniz olursa bana her zaman Linkedin'den ya da x/anafikir'den ulaşabilirsiniz.

Alttaki forma e-mail adresinizi girerseniz haftalık bültene kayıt olabilirsiniz.